Meteen naar de inhoud

Informatie over zorg nodig

Het kan zijn dat u merkt dat dagelijkse dingen steeds moeilijker worden. Denk bijvoorbeeld aan douchen en aan- en uitkleden of de steunkousen aantrekken. Misschien merkt u het wel omdat het stofzuigen niet meer lukt of u niet meer boven uw hoofd kan werken. In deze situaties kunt u vragen of mensen in uw omgeving u kunnen helpen, maar dat lukt niet altijd. In dat geval is er professionele hulp waar u mogelijk gebruik van kunt maken.

Hulp bij het huishouden

Als u merkt dat u het huishouden niet meer rond krijgt, dan kunt u informeren naar de mogelijkheden bij de Post. Vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) kan er huishoudelijke hulp ingezet worden. Daarnaast zijn er andere mogelijkheden die mogelijk beter passend zijn. Laat u informeren door een medewerker van Sociaal Team de Post.

Persoonlijke verzorging en verpleging

Onder persoonlijke verzorging wordt de hulp verstaan die u helpt met douchen en aankleden. Onder verpleging vallen zaken die te maken hebben met wondverzorging en andere verpleegkundige handelingen. U kunt deze hulp thuis aanvragen bij een thuiszorgorganisatie. In Winterswijk zijn dat: Careaz, Stichting Marga Klompé, Sensire en Buurtzorg.

Dagbesteding

Het kan nodig zijn dat u of uw naaste een professionele dagbesteding gaat bezoeken. Deze hulp verloopt ook via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Bespreek uw vraag en de mogelijkheden met een medewerker van Sociaal Team de Post. U kunt een bezoek brengen bij het inloopspreekuur op werkdagen van 09.00 -12.00. U kunt ook een afspraak maken als u dat prettiger vindt. Klik hiervoor op de blauwe knop onder aan de tekst.

Eigen bijdrage

Als u gebruik maakt van hulp thuis, dan betaalt u een eigen bijdrage. De eigen bijdrage wordt o.a. berekend aan de hand van uw inkomen. Soms is het zo dat het voor u voordeliger is om de hulp ander te organiseren. Een medewerker van de Post denkt hierin met u mee. U kunt een proefberekening maken op de website van het CAK. Klik op de blauwe knop onderaan de tekst om dit te doen.

 

Proefberekening eigen bijdrage Contact de Post Website Gemeentegids

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties