Meteen naar de inhoud

Over Ons

Wij zijn Sociaal Team de Post en in dienst van de gemeente Winterswijk. Wij zijn een groep enthousiaste en kundige hulpverleners en welzijnswerkers. Wij zijn een team die iedere inwoner van Winterswijk graag verder helpt bij vragen op het gebied van zorg en welzijn, opvoeden en opgroeien.

 

Onze filosofie

Wij geloven in de kracht van mensen. In dit geval de kracht van de inwoners van Winterswijk. Wij denken in eerste instantie mee met je situatie en bekijken met jou hoe je antwoord op je vraag kan krijgen of een oplossing voor je probleem.

Onze ervaring is  dat een oplossing het best werkt als deze dicht bij jezelf ligt. Dit lukt natuurlijk niet altijd, wij bekijken dan met jou welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Wij helpen mensen in een gesprek, maar ook in groepen. Wij organiseren activiteiten om mensen dichter bij elkaar te brengen zoals het jongerenwerk SPOT, activiteiten voor nieuwkomers en mensen die zich wel eens eenzaam voelen.

Onze werkwijze

Iedere Winterswijker is welkom op het spreekuur van ons team. Iedere werkdag tussen 09.00 – 12.00 uur kun je binnenlopen en in gesprek gaan met een medewerker. Bij het spreekuur kan het zijn dat je even moet wachten.

Wil je liever een afspraak maken? Dat kan natuurlijk ook. Dit kan een afspraak bij onze locatie zijn of bij jou thuis.

Waar we ook met je in gesprek gaan, wij stellen vragen aan je over 9 levensgebieden: van hoe je woont, hoe het met je geldzaken gaat tot hoe je je voelt. Wij merken dat als mensen met een vraag bij ons komen dat er vaak meer vragen bestaan.

Wij zijn er voor alle Winterswijkers

Vragen

Iedereen heeft wel eens vragen over hoe dingen werken en geregeld zijn. Bijvoorbeeld hoe groot je beslagvrije voet is als schuldeisers beslag leggen? Welke ondersteuning er mogelijk is als je mantelzorger bent? Of hoe dat werkt als je kind dyslexie heeft?

Het zijn vaak geen onderwerpen waar je dagelijks mee te maken hebt. Er zijn verschillende manieren om een antwoord op je vraag te krijgen. De meeste mensen kruipen achter de computer en zoeken naar informatie. Of vragen aan vrienden of familie of zij misschien meer weten.

Als het antwoord niet voldoende duidelijk wordt, dan ben je altijd welkom om in gesprek te gaan met een medewerker van ons team.

 

 

Oplossingen en antwoorden

Wij zijn getraind om mee te denken met je vraag of probleem. We zullen in eerste instantie met je kijken wat je zelf allemaal kan of weet. Soms liggen oplossingen of antwoorden een stuk dichterbij dan je denkt. Wie weet heb jij wel waardevolle mensen in je omgeving die je verder kunnen helpen.

Wij weten wat er in Winterswijk gebeurt. Wij kennen kleine en grote initiatieven, kennen de buurt en weten welke ondersteuning allemaal voor handen is.

 

Ideeën

Ken je dat? Je hebt een mooi idee, wat je eigenlijk wel uit zou willen voeren, maar je weet niet hoe. Bijvoorbeeld hoe je kan zorgen dat die jongelui in jouw buurt zich niet vervelen. Of hoe het zwerfafval in jouw buurt minder kan worden. Wij denken graag met je mee om te kijken of dat idee ook werkelijkheid kan worden.

Je kunt langs komen, bellen of mailen naar ons. We nemen snel contact op om je idee te horen!