Meteen naar de inhoud

Informatie voor ouders

Ouderschap

Kinderen ontwikkelen zich het best in een positieve omgeving waarin aandacht is voor wat ze goed doen en waarin ze geholpen worden bij wat nog niet goed lukt. Aandacht, warmte, het goede voorbeeld geven, regels, complimenten, het is allemaal belangrijk in de opvoeding. Je bent als ouders samen verantwoordelijk voor de opvoeding. Opvoeden is zeker niet makkelijk. Kinderen proberen uit en kijken hoever ze kunnen gaan. Maar wat zijn duidelijke grenzen, wat is een goede beloning? Handige opvoedtips vind je op de website van Stichting Opvoeden. Klik op de blauwe knop om verder te lezen.

Opvoedondersteuning

Kinderen en jongeren moeten veilig kunnen opgroeien. Misschien voel je je wel eens onzeker in de opvoeding en twijfel je of je het goed doet. Bijna iedere ouder heeft die die twijfel of je het niet ander moet doen. Het kan ook zijn dat je zelf problemen hebt, die invloed hebben op jouw gezin. Praat hierover met anderen zoals vrienden, familie of je huisarts. Het Ondersteuningsteam Oost Achterhoek biedt in Winterswijk ondersteuning aan gezinnen. Dit kan bij kleine (opvoed)vragen of grotere problemen. De medewerkers van het Ondersteuningsteam Oost Achterhoek komen bij je langs en denken met je mee. Ook ouders van kinderen met een  lichamelijke of verstandelijke beperking kunnen bij het Ondersteuningsteam terecht. Klik op de blauwe knop onder aan de tekst om verder te lezen over het Ondersteuningsteam Oost Achterhoek.

Ouders ontmoeten ouders

Het kan heel inspirerend zijn om andere ouders te spreken. Vaak zijn jouw vragen niet zo uitzonderlijk en twijfelt iedere ouder wel eens of hij het wel goed doet. In Aalten, Oost Gelre en Winterswijk zijn een aantal oudergroepen opgestart. Ouders ontmoeten elkaar rondom iets wat zij allemaal belangrijk vinden. Er is bijvoorbeeld een groep ouders die allemaal een kind hebben wat extra zorg nodig heeft of een groep ouders die allemaal een puber hebben. Het kan natuurlijk ook zijn dat jij zelf graag een groep ouders bij elkaar wilt brengen rondom een onderwerp. Laat het weten en stuur een email naar de Post. Een medewerker van de Post denkt graag met je mee!

Hoogbegaafd kind

Eén van de oudergroep is een groep ouders die een kind hebben met hoogbegaafdheid of meerkunnerij. Wil je meer informatie of in contact komen met de contactpersoon van de groep. Stuur een email naar Sociaal Team de Post.

Platform Pleegouders Achterhoek

Een groep ouders nam in 2014 het initiatief om zichzelf te organiseren: pleegouders. Door de transities zagen zij dat hulp anders werd. De groep pleegouders organiseert lezingen en helpt elkaar verder. Wil je in contact komen met het Platform Pleegouders Achterhoek? Je kunt hen mail, klik op de knop onder de tekst.

Kind met autisme

Er is een groep ouders die elkaar ontmoet omdat zij een kind met autisme hebben. Zij organiseren lezingen en leren van elkaar. Wilt u in contact komen met deze oudergroep? Dat kan! U kunt een mail sturen naar de Post, klik op de mail onder aan de pagina.

Zorgintensief kind

Een andere oudergroep komt bij elkaar omdat zij allen een kind hebben die veel zorg nodig heeft. Zij trekken met elkaar op, organiseren bijeenkomsten en hebben een gezamenlijke app groep. U kunt met hen in contact komen door een mail te sturen naar de Post. Klik op de knop onderaan de pagina.

Veilig opgroeien

Een veilig thuis is voor iedereen belangrijk. Soms gaat het thuis niet goed. Als een kind zich opvallend anders gaat gedragen, kunnen er thuis problemen zijn. Bijvoorbeeld omdat een kind thuis wordt mishandeld of verwaarloosd. Maak je je zorgen over jouw kind of over een ander kind? Doe er iets aan! Veel problemen zijn op te lossen. Praat erover met anderen of neem contact op met Veilig Thuis. Bij Veilig Thuis kunt u anoniem de situatie doorspreken en advies vragen. U kunt bij hen ook direct een melding doen. Veilig Thuis is er voor advies, hulp en ondersteuning rond huiselijk geweld en kindermishandeling.

 

 

Website Stichting Opvoeden Pagina Ondersteuningsteam Website Veilig Thuis Mail de Post Mail Platform Pleegouders Website Ondersteuningsteam

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties