Meteen naar de inhoud

Informatie over opvoeden

Kinderen ontwikkelen zich het best in een positieve omgeving waarin aandacht is voor wat ze goed doen en waarin ze geholpen worden bij wat nog niet goed lukt. Aandacht, warmte, het goede voorbeeld geven, regels, complimenten, het is allemaal belangrijk in de opvoeding. Opvoeden is zeker niet makkelijk. Kinderen proberen uit en kijken hoever ze kunnen gaan. Maar wat zijn duidelijke grenzen, wat is een goede beloning? Handige opvoedtips vind je op de website van Stichting opvoeden.

Ondersteuningsteam Oost Achterhoek

Opvoeden is niet altijd even makkelijk. Het is daarom goed om steun te vragen als je problemen of vragen tegenkomt. Praat bijvoorbeeld met andere ouders als je ergens mee zit. Misschien hebben zij adviezen of tips waar je eventueel hulp kunt zoeken. Het Ondersteuningsteam Oost Achterhoek biedt in Winterswijk ondersteuning aan gezinnen. Dit kan gaan om kleine (opvoed)vragen of grote problemen. De medewerkers van het Ondersteuningsteam Oost Achterhoek denken met je mee. Wat is nu precies de vraag of de moeilijkheid? En wat is er nodig om de situatie makkelijker of beter te maken?

Ook ouders van kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking kunnen ondersteuning krijgen van Ondersteuningsteam Oost Achterhoek. Voor sommige vormen van steun heb je een indicatie nodig. De medewerkers van Ondersteuningsteam Oost Achterhoek kunnen je hier meer over vertellen. Lees meer over het Ondersteuningsteam door op de blauwe knop te klikken.

 

 

Website Stichting opvoeden Website Ondersteuningsteam Mail Ondersteuningsteam

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen?

Stel je vraag aan één van de medewerkers van De Post! Zij denken graag met je mee!

Ga naar De Post

Opzoek naar een Organisatie?

Bekijk alle organisaties in Winterswijk

Ga naar Organisaties